Start thuistalenbib project

Op 21 oktober tijdens de voorleesweek was de start van het participatietraject van de Thuistalenbib, een project van basisschool De Wereldreiziger in Antwerpen. In de thuistalenbib komen boeken uit de hele wereld, zodat kinderen in de pauze kunnen ontspannen en verhalen in hun eigen taal kunnen lezen. Andere kinderen kunnen dan weer nieuwe woorden en nieuwe talen ontdekken.

Pluto vzw ontwerpt en bouwt de bibliotheek, maar de kinderen en het leerkrachtenteam mogen mee input geven. Dat begon met een stunt op het schoolplein: ‘zouden we alle boeken niet gewoon weg doen?’ Na wat zoeken vonden we gelukkig kinderen die ons wilden helpen de boeken een nieuwe thuis te geven.

Momenteel zijn de klassen druk bezig met opdrachtjes om ideeen te verzamelen om het een speciale plek te maken. Er loopt ook een heuse wedtsrijd: welke klas kan het origineelste, mooiste kunstwerkje maken van een oud boek?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de koning Boudewijnstichting en het Belpairefonds.

Geef een reactie