Luister je mee naar mijn muziek? 

Maak je eigen Notenkraker stop-motion film

Voor stop-motion is een camera nodig die in staat is om opnames frame per frame te maken. Klinkt ingewikkeld? Met een stop-motion app op je tablet of ipad is het een eitje. Maak een foto van een voorwerp. Beweeg het voorwerp een klein beetje en maak nog een foto. Herhaal dit enkele keren en bekijk het resultaat. Door alle plaatjes achter elkaar (snel) af te spelen lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Dezelfde techniek past men ook toe bij tekenfilms.

Maak een achtergrond, kies hoofdpersonages en bedenk wat er gaat gebeuren in jullie film. Hou het simpel, want stop-motion is heel tijdrovend! Let op dat je je ipad/tablet steeds op dezelfde plek houdt, anders is je film wel heel schokkerig!

Inspiratie nodig? Bekijk een van de oudste animatiefilms, El hotel electrico. Iets moderner is Chicken run, dat ook met de stop-motion techniek gemaakt is.

Technische ondersteuning nodig? Juf Joke legt het uit.

Meer Notenkrakers

Tsjaikovski´s feestmaaltijd

Bij de zeemzoete muziek van Tsjaikovski past natuurlijk een verjaardag vol Russische zoetigheid. Zuurstokken, snoepjes en taarten. Wat te denken van deze Russische pavlova, genoemd naar de beroemdste Russische ballerina aller tijden: Anna Pavlova.
Pozdravleniya s dnem ​​rozhdeniya, Tsjaikovski!

Meer verjaardagen van componisten vieren?

Klik op de foto's