Componistenkalender

Wat is de componistenkalender?

Stel je voor dat elke muziekles een feestje was... Ja, het kan, ook al heb je geen muzikale achtergrond en zing je zo vals als een kat! Pluto vzw ontwikkelde de componistenkalender: een kalender waarbij je elke maand op passende wijze de verjaardag van een componist viert. Zo wordt klassieke muziek beluisteren geen langdradig, stoffig verhaal maar een feestelijk gebeuren. De opdrachten en activiteiten zijn muzisch gedacht, naast muziek komen ook andere kunstdisciplines als drama, beweging en beeld aan bod.

    • Voor kinderen van 6 tot 11
    • Geschikt voor thuis of op school (basisschool of muziekschool)
    • 16,99 € per stuk

Digitale luik van de kalender

Naast de fysieke kalender is er ook een digitaal platform. Sommige dingen laten zich nu eenmaal moeilijk op papier zetten, zeker kunstvormen als muziek, dans en theater! Dit is een aanvulling op de geprinte kalender.

Klik hieronder op de maand en componist. Je kan er luisterfragmenten vinden, filmpjes en extra activiteiten voor in de klas!

Opdrachten

De kalender zit boordevol spelletjes zoals koken met Rossini, een dobbelspel bij Mozart, schilderen bij Debussy of een glazenorgel bij Pärt!

 

In de kalender kan je luistertips terug vinden bij elke componist. De composities zijn geselecteerd op maat van kinderen.

Learn more

Biografieën, leuke anekdotes en weetjes op maat van kinderen over de componist.

 

Learn more

Bestel hier je kalender(s)