Componistenkalender

Wat is de componistenkalender?

Ontdek de wereld van klassieke muziek met de componistenkalender voor kinderen. Misschien klinken namen als Bach, Mozart en Beethoven je wat saai in de oren, of heb je nooit gehoord van Britten en Reich? Het zijn kleurrijke figuren met een grote overeenkomst: ze schreven muziek! Wij houden wel van een feestje en vieren elke maand de verjaardag van een van hen, vier je mee? Schrijf je naam en die van je vrienden op onze componistenkalender en je bent er klaar voor!

Ook leuk op school: Stel je voor dat elke muziekles een feestje was... Ja, het kan, ook al heb je geen muzikale achtergrond en zing je zo vals als een kat! Pluto vzw ontwikkelde de componistenkalender: een kalender waarbij je elke maand op passende wijze de verjaardag van een componist viert. Zo wordt klassieke muziek beluisteren geen langdradig, stoffig verhaal maar een feestelijk gebeuren. De opdrachten en activiteiten zijn muzisch gedacht, naast muziek komen ook andere kunstdisciplines als drama, beweging en beeld aan bod.

Digitale luik van de kalender

Naast de fysieke kalender is er ook een digitaal platform. Sommige dingen laten zich nu eenmaal moeilijk op papier zetten, zeker kunstvormen als muziek, dans en theater! Dit is een aanvulling op de geprinte kalender.

Klik hieronder op de maand en componist. Je kan er luisterfragmenten vinden, filmpjes en extra activiteiten voor in de klas!

Opdrachten

De kalender zit boordevol spelletjes zoals koken met Rossini, een dobbelspel bij Mozart, schilderen bij Debussy of een glazenorgel bij Pärt!

 

Another feature

In de kalender kan je luistertips terug vinden bij elke componist. De composities zijn geselecteerd op maat van kinderen.

Learn more

Some more goodies

Biografieën, leuke anekdotes en weetjes op maat van kinderen over de componist.

 

Learn more

Ik wil ook een kalender!

Super, dat kan:

  • De kostprijs van deze kalender bedraagt 16,99 euro. 
  • Stuur ons een e-mail met je adres en hoeveel kalenders je graag wilt.
  • Verzendkosten binnen Belgie zijn 6 euro, naar Nederland in overleg
  • Afhalen in Antwerpen (Berchem) in overleg