Lekker wonen

Swingend album voor kinderen

De één woont in een huis, de ander in een tent, soms huis je in een taal, een geur of een familiegerecht, met een huisdier of bij een vriend. De speelse woongedichten van Bette Westera doen je thuiskomen in verhaal en gezelligheid, maar haken ook liefdevol in op woonsituaties die voor kinderen niet altijd evident zijn, zoals dakloosheid of wonen bij gescheiden ouders. Mirjam de Wit weet de sfeer van de gedichten treffend muzikaal te vertalen in een welgekozen mix van jazz, klassiek en oosterse klanken. Een heerlijk instrumentaal ensemble en expressieve zangers doen haar muziek glanzen. Lay back and enjoy, dit luisterboek doet je lekker wonen, waar je maar wil.

Ideaal om met kinderen te filosoferen over het begrip thuis. Of om de liedjes gewoon samen te zingen. Wist je trouwens dat vieze liedjes schoon worden als je ze onder water zingt? Probeer het maar eens uit!

De één woont in een huis, de ander in een tent, soms huis je in een taal, een geur of een familiegerecht, met een huisdier of bij een vriend. De speelse woongedichten van Bette Westera doen je thuiskomen in verhaal en gezelligheid, maar haken ook liefdevol in op woonsituaties die voor kinderen niet altijd evident zijn, zoals dakloosheid of wonen bij gescheiden ouders. Mirjam De Wit weet de sfeer van de gedichten treffend muzikaal te vertalen in een welgekozen mix van jazz, klassiek en oosterse klanken. Een heerlijk instrumentaal ensemble en expressieve zangers doen haar muziek glanzen. Lay back and enjoy, dit luisterboek doet je lekker wonen, waar je maar wil.

Ideaal om met kinderen te filosoferen over het begrip thuis. Of om de liedjes gewoon samen te zingen. Wist je trouwens dat vieze liedjes schoon worden als je ze onder water zingt? Probeer het maar eens uit!

  • Uitgave: EP albumhoes met daarin een boekje met alle teksten en kleurenillustraties, gedrukt in riso (een charmante en krachtige druktechniek). De muziek is te downloaden via een QR-code in het boek.
  • €20 + eventuele verzendkosten voor fysieke album
  • €12 voor digitale album, te bestellen op bandcamp

Hoe het begon

Alle kinderen hebben recht op een een warm, veilig thuis waar je jezelf kan zijn. Zeker met corona hebben we gezien hoe belangrijk een fijne woonplek is, zeker ook voor kinderen, wier stem nogal eens wordt ondergesneeuwd. Met dit album willen we dit basisrecht onder de aandacht brengen en tegelijk ook vieren. Wat thuis is, is voor elk kind anders. We lieten hen hierover zelf aan het woord via workshops. Van hun ideeën maakten we dit album. Prijswinnend dichteres Bette Westera stelde haar gedichten, die het thema op humoristische wijze van verschillende kanten belicht, ter beschikking.  Inge Bogaerts voegde hier speelse, gezellige illustraties aan toe en Mirjam de Wit voorzag het van aanstekelijke oorwurmen.

Crowdfundingsactie

Maar we deden het niet alleen. Voor dit project startten we een heuse crowdfundingsactie waarbij sympathisanten een album konden kopen in voorverkoop, of er eentje doneren aan een kind dat opgroeit in armoede via Al Ikram vzw. De Gazet van Antwerpen kwam langs op de repetitie en maakte er dit mooie artikel over.

Credits

Tekst: Bette Westera

Illustraties: Inge Bogaerts

Muziek: Mirjam de Wit

Arrangementen: David Van Kerckhoven, Jonas Boutsen

 

Zang: Hanne Peetermans, Marnie Zschoekner

Piano/farfisa: David Van Kerckhoven

Bas: Lotte De Blieck

Drums: Jonas Boutsen

Gitaar/basgitaar: Kobe Dupont

Oud: Moufadhel Adhoum

Belpairefonds, District Berchem, Koor&Stem Antwerpen

Trombone/tuba: Loes Minnebo

Trompet: Peter Kox

Sax: Vincent Brijs

Viool: Esther Lambrechts

Fluit: Greet Verschueren

Basklarinet: Nina Denissen

Klarinet: Mirjam de Wit

Percussie: Roel Poriau

Koor: Robin, Jana, Jes, Elena, Pauline, Ida, Mira, Oona, Lenne, Pia, Lena

 

Opname en mixing: Studio Porino

Mastering: MotorMusic