Leven op Pluto?

Het begon met een knal en toen was het er!

De kledingstijl mag intussen dan veranderd zijn, maar iets bijbrengen op pleintjes ziet er nog steeds precies hetzelfde uit!

 

2015, het jaar waarin de Tour de France door België ging en zowat alle weerrecords verbroken werden, werd ook het geboortejaar van Pluto vzw. Opgericht door twee enthousiaste makers, Brechtje en Mirjam, heeft het als doel om kunst dichter bij kinderen te brengen. Zelfredzaamheid en ondernemerschap van kinderen vinden we hierbij erg belangrijk. Kinderen leren eigen initiatieven ontwikkelen en uitvoeren, ook al zijn ze vijf jaar oud! Regelmatig staan we versteld van hun vindingrijkheid, de fantasie en de gedrevenheid. Daar kunnen we niet alleen zelf iets van leren, maar het inspireert ons ook tot het opzetten van kunsteducatieve projecten en het ontwikkelen van nieuw werk.

 

 

Iets verder weg cirkelt  Pluto met zijn vijf manen, symbool voor de vijf kunstdisciplines die ons werkveld zijn: beeld, drama, bewegingsexpressie, muziek en media.

Missie & Visie

Onder ons logo staat: "Kunst met de kleine k". Wij gaan met thema's uit de kunstensector laagdrempelig aan de slag om cultuur zo dicht mogelijk bij iedereen te brengen.

 

 

Wie zijn we?

Brechtje

Brechtje Van Bel, alias Geeltje, illustrator, kunsteducator en mede-oprichter van Pluto vzw. Na vele avonturen met de Plutomobiel, optreden voor koningin Paola in een zelfgebouwde bibliotheek, vormgeven van kalenders, pleintjes en liedboeken is Brechtje nu de trotse voorzitter van Pluto vzw.

Mirjam

Mirjam de Wit, alias Roodje, muziekpedagoog en mede-oprichter van Pluto vzw. Schrijft liedjes en bedenkt projecten!

Juri

Trouwe vrijwilliger die ons al vaak uit de brand hielp! Drummer bij het optreden voor de koninginmoeder, roadie van Barok 'r Rollers, fietskoerier van de Plutomobiel, postbezorger van Lekker wonen, Juri was het allemaal.

Inspiratiebronnen

Zonder "het goede doel" had Pluto vzw nooit bestaan

Contacteer ons

Email: info@plutovzw.be

Adres: Pluto VZW

 Campus National

Kronenburgstraat 62

2000 Antwerpen