Leven op Pluto?

Het begon met een knal en toen was het er!

De kledingstijl mag intussen dan veranderd zijn, maar iets bijbrengen op pleintjes ziet er nog steeds precies hetzelfde uit!

 

2015, het jaar waarin de Tour de France door België ging en zowat alle weerrecords verbroken werden, werd ook het geboortejaar van Pluto vzw. Opgericht door twee enthousiaste makers, Brechtje en Mirjam, heeft het als doel om kunst dichter bij kinderen te brengen. Zelfredzaamheid en ondernemerschap van kinderen vinden we hierbij erg belangrijk. Kinderen leren eigen initiatieven ontwikkelen en uitvoeren, ook al zijn ze vijf jaar oud! Regelmatig staan we versteld van hun vindingrijkheid, de fantasie en de gedrevenheid. Daar kunnen we niet alleen zelf iets van leren, maar het inspireert ons ook tot het opzetten van kunsteducatieve projecten en het ontwikkelen van nieuw werk.

 

 

Iets verder weg cirkelt  Pluto met zijn vijf manen, symbool voor de vijf kunstdisciplines die ons werkveld zijn: beeld, drama, bewegingsexpressie, muziek en media.

Missie & Visie

Onder ons logo staat: "Kunst met de kleine k". Wij gaan met thema's uit de kunstensector laagdrempelig aan de slag om cultuur zo dicht mogelijk bij iedereen te brengen.

 

 

Wie zijn we?

Roodje

Roodje of ook wel Mirjam de Wit: muziekpedagoog en mede-oprichter van Pluto

Geeltje

Geeltje of ook wel Brechtje Van Bel: grafisch ontwerper en mede-oprichter van Pluto

Learn more

oranje

Oranje of ook wel Juri Janssen: werkt vrijwillig voor Pluto als redder in nood.

Learn more

inspiratiebronnen

Zonder "het goede doel" had Pluto vzw nooit bestaan

Contacteer ons

Email: info@plutovzw.be

Adres: Pluto VZW

 Campus National

Kronenburgstraat 62

2000 Antwerpen