Hoe het begon

Alle kinderen hebben recht op een een warm, veilig thuis waar je jezelf kan zijn. Zeker met corona hebben we gezien hoe belangrijk een fijne woonplek is, zeker ook voor kinderen, wier stem nogal eens wordt ondergesneeuwd. Met dit album willen we dit basisrecht onder de aandacht brengen en tegelijk ook vieren. Wat thuis is, is voor elk kind anders. We lieten hen hierover zelf aan het woord via workshops. Van hun ideeën maakten we dit album. Prijswinnend dichteres Bette Westera stelde haar gedichten, die het thema op humoristische wijze van verschillende kanten belicht, ter beschikking.  Inge Bogaerts voegde hier speelse, gezellige illustraties aan toe en Mirjam de Wit voorzag het van aanstekelijke oorwurmen.

Met een aantal enthousiaste muzikanten doken we de studio in om er iets moois van te maken. Ook kinderen mochten hierbij natuurlijk niet ontbreken! Scheten, boeren en gekke stemmetjes voor het liedje Vieze liedjes werden op het schoolplein van basisschool de Kring opgenomen, daarna kwam het schoolkoor in de studio op bezoek. Het resultaat? Luister hier zelf maar!

Maar we deden het niet alleen. Voor dit project startten we een heuse crowdfundingsactie waarbij sympathisanten een album konden kopen in voorverkoop, of er eentje doneren aan een kind dat opgroeit in armoede via Al Ikram vzw. De Gazet van Antwerpen kwam langs op de repetitie en maakte er dit mooie artikel over. Veel dank aan ons bestuur, de kinderen van het onze crowdfundingsfilm en alle kopers die vol vertrouwen al een exemplaar in de voorkoop kochten.