Luister je mee naar mijn muziek? 

Belgische opera-tekenfilm Fidelio

Ter gelegenheid van het Beethoven-jubileum en de Wereldoperadag heeft het Belgische kunstenaarscollectief WALPURGIS onder leiding van regisseur Judith Vindevogel en animator Roman Khochkov het meesterwerk van Beethoven samengevat in 15 minuten durende opera-tekenfilm voor kinderen (10+). De film bestaat in het Nederlands en Frans, maar wordt ook ondertiteld in het Italiaans, het Engels en het Duits.

 

Cinema Beethoven

 

Vredeslied op boomwhackers

Heb je boomwhackers thuis of in de klas? Dan kan je het vredeslied heel gemakkelijk meespelen. Zeker als je met een paar feestvierders bent! Klik op het plaatje voor meer uitleg.

Beethoven kleurplaat

Straffe verhalen

Over Beethoven bestaan talloze straffe verhalen. Classics to go verzamelde er een aantal. Welke geloof jij en welke zijn volgens jou broodje aap verhalen?

  • Beethoven doet moeilijk over de huur van zijn huis
  • Beethoven beland in de cel omdat hij eruit ziet als een zwerver
  • Beethoven is niet op zijn mondje gevallen: Prins ben je door geboorte. Wat ik ben, ben ik van mezelf. Er zullen duizenden prinsen zijn, maar er is maar één Beethoven, zijn zijn gevleugelde woorden.

Benieuwd hoe het leven van Beethoven er echt aan toeging? De Vlaamse Beethoven-kenner Jan Caeyens maakte er een prachtige negendelige podcast over, te downloaden op de website van Klara.

Lijk jij op Beethoven? Doe de test!

Voor oudere kinderen/tieners: Doe de test (wel in het Engels)

Meer verjaardagen van componisten vieren?

Klik op de foto's